Ястия без месо

Праз с ориз

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Праз изчистен – 700 гр.
  • Ориз – 130 гр.
  • Доматен сок – 100 мл.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Зеленчуков бульон – 400 мл
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на по едро праза, а чесъна настъргваме или минаваме през преса.

2. В тиган със загрято олио слагаме праза и чесъна и покриваме с капак, за да задушим продуктите.

3. Когато праза леко омекне, добавяме ориза и доматения сок и изчакваме водата от доматите да се изпари.

4. Наливаме 1/3 от зеленчуковия бульон при праза и ориза, и бъркаме докато ориза поеме течността.

5. Прехвърляме ястието в тавичка, овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и заливаме с останалия бульон.

6. Вкарваме ястието в предварително загрята фурна, на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути или докато оризът поеме 3/4 от течността.

7. След изтичане на времето изваждаме тавичката, покриваме я с кърпа и оставяме да почива.

8. Сервираме и се наслаждаваме.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment