
Най-добрата шкембе чорба
Необходими продукти:
- Телешко шкембе – 700 гр.
- Телешка опашка – 500 гр.
- Масло – 50 гр.
- Олио – 2 с.л.
- Брашно – 1 с.л.
- Прясно мляко – 250 мл
- Червен пипер – 1.5 ч.л.
- Чесън – 4-5 скилидки
- Оцет
Начин на приготвяне:
- Шкембето се измива и почиства добре. Шкембето и опашката се посатвят в херметическа тенджера и се варят около 60 минути.
- След като месото изстине, нарежете шкембето на малки парченца и обезкостете опашката.
- В тенджера сгорещете олиото и маслото, след което добавете брашното. Брашното се запържва до златисто на слаб огън. Добавя се и червения пипер и се бърка непрекъснато с кухненска тел. Добавя се студеното прясно мляко при непрекръснато бъркане и малко от бульона.
- Накрая се добавя месото и бульон до получаване на желаната гъстота. Овкусява се със сол и пипер.
- След като чорбата заври се оставя да поври 7-8 минути и е готова.
- За сервирането се подготвя смес от едро нарязания чесън с оцет.
Нека Ви е ДРЪНЧ!