Шкембе чорба
Супи

Най-добрата шкембе чорба

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Телешко шкембе – 700 гр.
  • Телешка опашка – 500 гр.
  • Масло – 2 с.л.
  • Брашно – 1 с.л.
  • Прясно мляко – 250 мл
  • Червен пипер – 1.5 ч.л.
  • Чесън – 4-5 скилидки
  • Оцет

Начин на приготвяне:

  1. Шкембето се измива и почиства добре. Шкембето и опашката се посатвят в херметическа тенджера и се варят около 60 минути.
  2. След като месото изстине, нарежете шкембето на малки парченца и обезкостете опашката.
  3. В тенджера сгорещете олиото и маслото, след което добавете брашното. Брашното се запържва до златисто на слаб огън. Добавя се и червения пипер и се бърка непрекъснато с кухненска тел. Добавя се студеното прясно мляко при непрекръснато бъркане и малко от бульона.
  4. Накрая се добавя останалия бульон и месото. Овкусява се със сол и пипер.
  5. След като чорбата заври се оставя да ври 7-8 минути и е готова.
  6. За сервирането се подготвя смес от едро нарязания чесън с оцет.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment