Тънкости

Застройки

Антоанета Иванова

Продуктите, които давам са за количество течност до 2.5 литра или до 8 порции:

Варена застройка:

Необходими продукти:

  • Яйце – 1 бр.
  • Кисело мляко – 150 гр. или 1 ч.ч.
  • Брашно – 20 гр. или 1 с.л. с връх

Начин на приготвяне:

  1. В метална купа смесваме яйцето, киселото мляко и брашното.
  2. Поставяме съда на водна баня и започваме да разбиваме с тел, докато сместа се сгъсти.
  3. Без да махаме от водната баня, при непрекъснато разбиване, добавяме към застройката, на части, от горещия бульон на супата, докато температурата на застройката се уеднакви с температурата на супата. Прибавяме горещата застройка към супата и разбъркваме добре.

Студена застройка:

Необходими продукти:

  • Яйце – 1 бр.
  • Кисело мляко – 150 гр. или 1 ч.ч.
  • Лимонов сок или оцет – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. В метална купа разбиваме яйцето, киселото мляко и киселината.
  2. При непрекъснато разбиване, добавяме към застройката на части, от горещия бульон на супата, докато температурата на застройката се уеднакви със температурата на супата. Добавяме горещата застройка към супата и разбъркваме добре.

Пресечена застройка:

Необходими продукти:

  • Яйца – от 2 до 6 бр., зависи от броя порции

Начин на приготвяне:

  1. Разбиваме добре яйцата.
  2. Поставяме гевгир /или цедка/ над врялата супа и изсипваме яйцата през него.
  3. Разбъркаваме супата.

3 thoughts on “Застройки

  1. […] За застройката изберете от тук: […]

  2. […] За застройката изберете от тук: […]

Leave A Comment