Шопско сирене
Необходими продукти за 2 порции:
- Сирене – 250 гр.
- Домат голям – 1 бр.
- Лук – 1/2 глава
- Чубрица
- Черен пипер
- Масло и олио
- Яйца – 2 бр.
Начин на приготвяне:
1 . Нарязваме на ситно лука. Обелваме домата и го нарязваме на шайби.
2. Загряваме маслото с малко олио и запържваме лука.
3. В две гювечета или двоен порцеланов съд започваме да редим продуктите. На дъното изсипваме запържения лук, отгоре редим домата, сиренето, поръсваме с чубрица и черен пипер.
4. Похлупваме с капаците / ако като мен ползвате двоен съд без капак, завиваме с алуминиево фолио / и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 15 минути.
5. След изтичането на минутите, махаме капаците / фолиото / и чукваме на всяка порция по едно яйце.
6. Връщаме във фурната за още 5 минути.
7. Сервираме поръсено с червен пипер и люта чушка / по желание/
Нека Ви е ДРЪНЧ!