Ястия без месо

Шопско сирене

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Сирене – 250 гр.
  • Домат голям – 1 бр.
  • Лук – 1/2 глава
  • Чубрица
  • Черен пипер
  • Масло и олио
  • Яйца – 2 бр.

Начин на приготвяне:

1 . Нарязваме на ситно лука. Обелваме домата и го нарязваме на шайби.

2. Загряваме маслото с малко олио и запържваме лука.

3. В две гювечета или двоен порцеланов съд започваме да редим продуктите. На дъното изсипваме запържения лук, отгоре редим домата, сиренето, поръсваме с чубрица и черен пипер.

4. Похлупваме с капаците / ако като мен ползвате двоен съд без капак, завиваме с алуминиево фолио / и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 15 минути.

5. След изтичането на минутите, махаме капаците / фолиото / и чукваме на всяка порция по едно яйце.

6. Връщаме във фурната за още 5 минути.

7. Сервираме поръсено с червен пипер и люта чушка / по желание/

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment