Тънкости

Пухкава заливка

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Яйца
  • Кисело мляко
  • Щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци в две купи.
  2. Белтъците с щипка сол, разбиваме на твърд сняг.
  3. Млякото и жълтъците разбиваме на пяна.
  4. На малки порции добавяме белтъците към жълтъците и внимателно разбъркваме с шпатула, за да не спаднат белтъците.
  5. Заливката е готова за използване.

2 thoughts on “Пухкава заливка

  1. […] 3. От яйцата и киселото мляко се приготвя пухкава заливка: https://drunch.boo.bg/2021/10/03/%d0%bf%d1%83%d1%85%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b8… […]

  2. […] 7. От яйцата и киселото мляко приготвяме пухкава заливка. […]

Leave A Comment