Пухкава заливка
Необходими продукти:
- Яйца
- Кисело мляко
- Щипка сол
Начин на приготвяне:
- Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци в две купи.
- Белтъците с щипка сол, разбиваме на твърд сняг.
- Млякото и жълтъците разбиваме на пяна.
- На малки порции добавяме белтъците към жълтъците и внимателно разбъркваме с шпатула, за да не спаднат белтъците.
- Заливката е готова за използване.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Картофен огретен – Drunch.bg – Що е то?
[…] 3. От яйцата и киселото мляко се приготвя пухкава заливка: https://drunch.boo.bg/2021/10/03/%d0%bf%d1%83%d1%85%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b8… […]
Мусака “Елада” – Drunch.bg – Що е то?
[…] 7. От яйцата и киселото мляко приготвяме пухкава заливка. […]