Зеленчуков бульон
Необходими продукти:
Обикновено това са обелките и дръжките от зеленчуците и подправките, които ползваме.
- Обелки от моркови
- Кочан от зеле
- Семенници от чушки
- Обелки от праз или лук
- Дръжки от зелени подправки
- Обелки от тиквички
- И т.н., списъкът може да бъде много дълъг
Начин на приготвяне:
Всички налични обелки и дръжки, измиваме добре и поставяме в тенджера.
Заливаме със студена вода и поставяме на котлона. Когато течността заври, намаляваме котлона и оставяме на тих огън.
Варим около 30 минути. Оставяме да се охлади и прецеждаме бульона.
Може да го съхраняваме в хладилника за няколко дни, или във фризера, замразен във подходящи съдове или формички за лед.
Ако не Ви се занимава, ползвайте кубче зеленчуков бульон.
Аз лично предпочитам домашния! 🙂
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Супа от краставици – Drunch.bg – Що е то?
[…] Зеленчуков бульон – 3 ч.ч. […]
Праз с ориз – Drunch.bg – Що е то?
[…] Зеленчуков бульон – 400 мл […]
Камби с телешко – Drunch.bg – Що е то?
[…] Зеленчуков бульон – 800 мл. […]