Тънкости

Зеленчуков бульон

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

Обикновено това са обелките и дръжките от зеленчуците и подправките, които ползваме.

  • Обелки от моркови
  • Кочан от зеле
  • Семенници от чушки
  • Обелки от праз или лук
  • Дръжки от зелени подправки
  • Обелки от тиквички
  • И т.н., списъкът може да бъде много дълъг

Начин на приготвяне:

Всички налични обелки и дръжки, измиваме добре и поставяме в тенджера.

Заливаме със студена вода и поставяме на котлона. Когато течността заври, намаляваме котлона и оставяме на тих огън.

Варим около 30 минути. Оставяме да се охлади и прецеждаме бульона.

Може да го съхраняваме в хладилника за няколко дни, или във фризера, замразен във подходящи съдове или формички за лед.

Ако не Ви се занимава, ползвайте кубче зеленчуков бульон.

Аз лично предпочитам домашния! 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

3 thoughts on “Зеленчуков бульон

  1. […] Зеленчуков бульон – 3 ч.ч. […]

  2. […] Зеленчуков бульон – 400 мл […]

  3. […] Зеленчуков бульон – 800 мл. […]

Leave A Comment