Супи

Спаначената супа на Попай

Яна Стоянова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Спанак – 400 гр.
  • Лук – 1 глава
  • Морков – 1 средно голям
  • Домат настърган – 200 мл
  • Сол, черен пипер
  • Фиде – 50 гр.
  • Чесън – 3-4 скилидки
  • Джоджен
  • Сирене
  • Масло – 50 гр.
  • Олио

За застройката, варена или студена изберете от тук:

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре спанака и го нарежете. Ако използвате замразен спанак, оставете го малко на стайна температура и го нарежете, преди да се е размразил напълно.
  2. Нарежете на ситно лука, чесъна и моркова и ги запържете в сгорещена мазнина в тенджерата.
  3. Добавете настърганите домати, нарязания спанак и 2 – 2.5 л. вода.
  4. Оставете супата да поври около 20 минути.
  5. Добавете фиде и оставете да поври още 15 минути.
  6. Преди да изключите котлона, овкусете със сол, черен пипер, джоджен и бучка масло.
  7. Застройте супата.
  8. Поднасяме с натрошено сирене, и малко джоджен / по желание /.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment