
Спаначената супа на Попай
Необходими продукти за 6 порции:
- Спанак – 400 гр.
- Лук – 1 глава
- Морков – 1 средно голям
- Домат настърган – 200 мл
- Сол, черен пипер
- Фиде – 50 гр.
- Чесън – 3-4 скилидки
- Джоджен
- Сирене
- Масло – 50 гр.
- Олио
За застройката, варена или студена изберете от тук:
Начин на приготвяне:
- Измийте добре спанака и го нарежете. Ако използвате замразен спанак, оставете го малко на стайна температура и го нарежете, преди да се е размразил напълно.
- Нарежете на ситно лука, чесъна и моркова и ги запържете в сгорещена мазнина в тенджерата.
- Добавете настърганите домати, нарязания спанак и 2 – 2.5 л. вода.
- Оставете супата да поври около 20 минути.
- Добавете фиде и оставете да поври още 15 минути.
- Преди да изключите котлона, овкусете със сол, черен пипер, джоджен и бучка масло.
- Застройте супата.
- Поднасяме с натрошено сирене, и малко джоджен / по желание /.

Нека Ви е ДРЪНЧ!