Грах по италиански
Необходими продукти:
- Грах – 1 голяма консерва или 1 буркан
- Лук – 1 глава
- Яйца – 3 бр.
- Топено сирене – 100 – 150 гр.
- Магданоз
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Нарязвате лука на ситно и го изсипвате в сгорещена мазнина в малка тенджера или дълбок тиган. Запържете лука, докато стане мек и прозрачен.
- Изсипете граха заедно с течността от консервата.
- Докато течността на граха извира, разбъркайте в купа яйцата, топеното сирене и им добавете сол и пипер.
- Увеличете малко котлона и добавете яйчената смес като непрекъснато бъркате с дървена лъжица или шпатула.
- Махнете от котлона, когато яйцата станата готови.
- Поръсете с магданоз и сервирайте топло.
Нека Ви е ДРЪНЧ!