Грах по италиански
Ястия без месо

Грах по италиански

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Грах – 1 голяма консерва или 1 буркан
  • Лук – 1 глава
  • Яйца – 3 бр.
  • Топено сирене – 100 – 150 гр.
  • Магданоз
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Нарязвате лука на ситно и го изсипвате в сгорещена мазнина в малка тенджера или дълбок тиган. Запържете лука, докато стане мек и прозрачен.
  2. Изсипете граха заедно с течността от консервата.
  3. Докато течността на граха извира, разбъркайте в купа яйцата, топеното сирене и им добавете сол и пипер.
  4. Увеличете малко котлона и добавете яйчената смес като непрекъснато бъркате с дървена лъжица или шпатула.
  5. Махнете от котлона, когато яйцата станата готови.
  6. Поръсете с магданоз и сервирайте топло.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment