Гърди с барбекю сос
Необходими продукти:
- Свински гърди цяло парче – 2 кг.
За маринатата:
- Сол
- Черен пипер
- Червен пипер – 1 ч.л.
- Лук – 1 голяма глава
- Чесън – 2-3 скилидки
- Захар – 1 ч.л.
- Червено вино или бира – 100 мл.
- Кимион
- Олио
За барбекю соса:
- Лук – 1 глава
- Чесън – 2-3 скилидки
- Зелена чушка – 1 бр.
- Морков – 1 бр.
- Домати – 1/2 кг.
- Люти чушки – 1- 2 бр.
- Соев сос – 1 с.л.
- Захар – 1 ч.л.
- Магданоз
- Олио
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
Приготвяме маринатата, като пасираме лука и чесъна на каша и към тях добавяме останалите продукти. Свинските гърди прорязваме леко в междуребрието, поставяме в маринатата и прибираме в хладилник. Добре е гърдите да престоят в маринатата поне 12 часа.
В деня за ДРЪНЧ 😀
Първо приготвяме барбекю соса.
В тиган поставен върху добре разпаленото барбекю сипваме олио и запържваме ситно нарязаните лук, чесън, чушка, и настъргания морков. Когато зеленчуците се запържат и омекнат добавяме соевия сос, черния пипер, захарта, доматите и лютите чушки / цели, само ги сцепваме/. Варим соса до сгъстяване. Преди да го свалим от барбекюто добавяме ситно нарязан магданоз.
Време е за главния герой – Свинските гърди. Сосът е намалил силата на барбекюто, но ако все още е силно, разпръснете въглените или махнете част от тях. Поставете отгоре парчето свински гърди и печете на бавен огън, като обръщате многократно.
Резултатът винаги си заслужава!
Нека Ви е ДРЪНЧ!