ястия с месо

Гърди с барбекю сос

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Свински гърди цяло парче – 2 кг.

За маринатата:

  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер – 1 ч.л.
  • Лук – 1 голяма глава
  • Чесън – 2-3 скилидки
  • Захар – 1 ч.л.
  • Червено вино или бира – 100 мл.
  • Кимион
  • Олио

За барбекю соса:

  • Лук – 1 глава
  • Чесън – 2-3 скилидки
  • Зелена чушка – 1 бр.
  • Морков – 1 бр.
  • Домати – 1/2 кг.
  • Люти чушки – 1- 2 бр.
  • Соев сос – 1 с.л.
  • Захар – 1 ч.л.
  • Магданоз
  • Олио
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

Приготвяме маринатата, като пасираме лука и чесъна на каша и към тях добавяме останалите продукти. Свинските гърди прорязваме леко в междуребрието, поставяме в маринатата и прибираме в хладилник. Добре е гърдите да престоят в маринатата поне 12 часа.

В деня за ДРЪНЧ 😀

Първо приготвяме барбекю соса.

В тиган поставен върху добре разпаленото барбекю сипваме олио и запържваме ситно нарязаните лук, чесън, чушка, и настъргания морков. Когато зеленчуците се запържат и омекнат добавяме соевия сос, черния пипер, захарта, доматите и лютите чушки / цели, само ги сцепваме/. Варим соса до сгъстяване. Преди да го свалим от барбекюто добавяме ситно нарязан магданоз.

Време е за главния герой – Свинските гърди. Сосът е намалил силата на барбекюто, но ако все още е силно, разпръснете въглените или махнете част от тях. Поставете отгоре парчето свински гърди и печете на бавен огън, като обръщате многократно.

Резултатът винаги си заслужава!

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment