Топли предястия

Запечени смокини с фета сирене

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Смокини – 12 броя, узрели
  • Прясна мента – 6-7 листа
  • Черен пипер
  • Сирене фета или козе – около 100 гр.
  • Кисело мляко – 1-2 с.л.

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса, на горен и долен реотан.
  2. Изрежете дръжките на смокините. След това направете разрези на кръст на всяка смокиня.
  3. Натрошете сиренето с вилица, добавете накълцаната на ситно прясна мента и киселото мляко и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна.

4. Напълнете смокините.

5. Изпечете във фурната за 15 – 20 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment