Свински джоланчета в гювеч
Необходими продукти:
- Джоланчета с кокал – 2 бр.
- Картофи – 4 средно големи
- Чушки зелени – 2 бр.
- Чушки червени – 2 бр.
- Моркови – 2-3 бр.
- Лук – 2 големи глави
- Чесън – 4-5 скилидки
- Масло – 70 – 80 гр.
- Домат – 1 бр. или 4-5 с.л. доматено пюре
- Сол
- Черен пипер
- Магданоз
- Чубрица
Начин на приготвяне:
- Джоланчетата се мариноват от предната вечер. В случая са натрити със сол, черен пипер, червен пипер и се оставят във бяло вино и малко олио. Така могат да престоят няколко часа, но по добре е цяла нощ.
- Всички зеленчуци се нарязват на едро.
- Джоланчетата се запечатват от всички страни в малко мазнина.
- Всички продукти без домата се изсипват в гювеча. Добавя се маслото, нарязано на едри кубчета. Добавя се и 1 ч.ч. вода. Слага се в студена фурна. Първоначално се включва на 250 градуса до завиране. След като заври, фурната се намалява на 160 градуса на горен и долен реотан и се пече поне 2.5 часа.
- След това гювечът се изважда от фурната, добавя се настъргания домат или доматеното пюре, разбърква се и се връща във фурната за още 15 минути под капак.
- След изтичането на 15-те минути, се маха капака на гювеча, за да може джоланчетата да се запекат добре.
Нека Ви е ДРЪНЧ!