Ястия без месо

ПаМоджани

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Патладжани – 2 големи или 3 средни
  • Лук – 1 голяма глава
  • Чесън – 4-5 склилидки
  • Домати – 1 кг. или 2 консерви
  • Моцарела – 300 гр.
  • Кашкавал – 150 гр.
  • Магданоз
  • Зехтин
  • Сол, черен пипер, 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

  1. Обелваме и нарязваме патладжана по дължина. Посоляваме и оставяме да се отцеди водата.
  2. Подсушаваме патладжана и го подреждаме в намазнена тава. Печем на 250 градуса с вентилатор до готовност. Патладжана може да се изпържи или грилова, но когато съм на ДРЪНЧ, предпочитам този вариант 🙂

3. Доматите настъргваме на ренде, лука нарязваме на ситно, а чесъна пресоваме.

4. В тиган слагаме зехтин и запържваме лука и чесъна, след това добавяме доматите, захарта и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да заври и намаляваме котлона сосът да къкри. Когато се изпари водата изключваме котлона и подправяме със ситно нарязан магданоз / може да замените магданоза с босилек или риган/

5. В намаслена тавичка започваме да редим ястието. Ред патладжани, доматен сос, моцарела. Повтаряме реденето и завършваме с патладжани. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал.

6. Печем на 200 градуса с вентилатор, докато се запече кашкавала.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment