Тестени

ПалаЧинки

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 8 палачинки:

  • Яйца – 2 бр.
  • Прясно мляко – 200 мл.
  • Вода – 200 мл.
  • Брашно – 200 гр.
  • Олио – 2 с.л.
  • Щипка сол, щипка захар
  • Масло

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбиваме яйцата, прясното мляко, водата, олиото, захарта и солта.
  2. Прибавяме брашното на етапи, при непрекъснато разбиване.
  3. Трябва да получим смес с консистенция на гъста боза.
  4. Загряваме на котлона палачинков тиган сипваме от сместа, като накланяме тигана с въртеливо движение, за да може сместа да се разпредили равномерно.
  5. Изпечената от двете страни палачинка вадим в чиния и намазваме с масло.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment