Нашенска “Руска салата”
Необходими продукти за 5 порции:
- Картофи – 3-4 бр.
- Кисели краствички – 1 буркан
- Грах – 1 малка консерва
- Моркови – 2 броя
- Салам “Шпеков” – 150 гр.
- Кренвирши – 2 броя
- Яйца – 3 броя
- Майонеза – 2 пак.
Начин на приготвяне:
- Вземете голяма тенджера и в нея, в подсолена вода едновременно сложете да се варят картофите, морковите и яйцата, за по-бързо.
- В това време може да започнете подготовката на колбасът/колбасите са по избор. Някой предпочитат само шунка. Ние използваме кренвирш и шпек, защото са ни вкусни./ В руската салата големината на всички продукти трябва да бъде, колкото грахово зърно.
- Със същия размер се нарязват кислите краствички, морковите, обелените картофи и яйцата.
- Добавя се сол и черен пипер на вкус, майонезата, и се разбъркат всички продукти.
- Декорира се по избор.
Нека Ви е ДРЪНЧ!