Руска салата
Салати

Нашенска “Руска салата”

Яна Стоянова

Необходими продукти за 5 порции:

  • Картофи – 3-4 бр.
  • Кисели краствички – 1 буркан
  • Грах – 1 малка консерва
  • Моркови – 2 броя
  • Салам “Шпеков” – 150 гр.
  • Кренвирши – 2 броя
  • Яйца – 3 броя
  • Майонеза – 2 пак.

Начин на приготвяне:

  1. Вземете голяма тенджера и в нея, в подсолена вода едновременно сложете да се варят картофите, морковите и яйцата, за по-бързо.
  2. В това време може да започнете подготовката на колбасът/колбасите са по избор. Някой предпочитат само шунка. Ние използваме кренвирш и шпек, защото са ни вкусни./ В руската салата големината на всички продукти трябва да бъде, колкото грахово зърно.
  3. Със същия размер се нарязват кислите краствички, морковите, обелените картофи и яйцата.
  4. Добавя се сол и черен пипер на вкус, майонезата, и се разбъркат всички продукти.
  5. Декорира се по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment