Картофена крем супа
Необходими продукти:
- Средно големи картофи – 4 бр.
- Средно голям морков – 1бр.
- Голяма глава лук
- Чесън – 3-4 скилидки
- Олио
- Масло
- Сол
- Черен пипер
- Копър или магданоз
За застройката, варена или студена изберете от тук:
За крутоните:
- Хляб по възможност престоял, но става и с пресен, с повече търпение
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Обелваме картофите, моркова, лука и чесъна.
- Картофите и моркова нарязваме на кубчета, а лука и чесъна на четвъртини.
- Слагаме продуктите в тенджера, добавяме сол, олио и заливаме със студена вода. Водата трябва да е 2-3 пръста над продуктите.
4. Включваме котлона и изчакваме супата да заври, след което намаляваме степента на нагряване и оставяме на тих огън да поври около 30 минути.
5. През времето, докато супата ври, си приготваме крутоните, като нарязваме филиите хляб на дребни кубчета, поставяме ги в тава, поръсваме обилно със зехтин и объркваме.
6. Печем на силно загрята фурна, като разбъркаваме при необходимост, за да не изгорят.
7. Проверяваме супата и ако картофите са добре сварени, сме готови за следващата стъпка.
8. Добавяме бучка масло и черен пипер към врялата супа и махаме от котлона. Пасираме супата до гладка кремообразна консистенция.
9. Докато супата е все още гореща я застройваме.
10. Сервираме супата с крутони, поръсена със ситно нарязан магданоз или копър / за разкош може да добавите и натрошено сирене /
Нека Ви е ДРЪНЧ!