Супи

Картофена крем супа

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Средно големи картофи – 4 бр.
  • Средно голям морков – 1бр.
  • Голяма глава лук
  • Чесън – 3-4 скилидки
  • Олио
  • Масло
  • Сол
  • Черен пипер
  • Копър или магданоз

За застройката, варена или студена изберете от тук:

За крутоните:

  • Хляб по възможност престоял, но става и с пресен, с повече търпение
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Обелваме картофите, моркова, лука и чесъна.
  2. Картофите и моркова нарязваме на кубчета, а лука и чесъна на четвъртини.
  3. Слагаме продуктите в тенджера, добавяме сол, олио и заливаме със студена вода. Водата трябва да е 2-3 пръста над продуктите.

4. Включваме котлона и изчакваме супата да заври, след което намаляваме степента на нагряване и оставяме на тих огън да поври около 30 минути.

5. През времето, докато супата ври, си приготваме крутоните, като нарязваме филиите хляб на дребни кубчета, поставяме ги в тава, поръсваме обилно със зехтин и объркваме.

6. Печем на силно загрята фурна, като разбъркаваме при необходимост, за да не изгорят.

7. Проверяваме супата и ако картофите са добре сварени, сме готови за следващата стъпка.

8. Добавяме бучка масло и черен пипер към врялата супа и махаме от котлона. Пасираме супата до гладка кремообразна консистенция.

9. Докато супата е все още гореща я застройваме.

10. Сервираме супата с крутони, поръсена със ситно нарязан магданоз или копър / за разкош може да добавите и натрошено сирене /

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment