Естонска супа
Супи

Естонска супа с яйце

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Лук – 2 глави
  • Яйца – 4-5 броя
  • Фиде 100 гр
  • Домати – 4 бр или доматено пюре 1 опаковка
  • Черен пипер
  • Сол
  • Магданоз
  • Олио
  • Масло
  • Бульон

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в загрятата в тенджерата мазнина.
  2. Залива се с вода, добавя се бульон и подправки на вкус и след като заври, се добавят фидето и настърганите на ренде домати.
  3. Яйцата се разбиват в отделна купа с тел
  4. След като фидето се свари, в супата се добавят през ситна цедка разбитите яйца, така че те да станат на конци.
  5. Готовата супа се поръсва със сол, черен пипиер и магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment