Естонска супа с яйце
Необходими продукти:
- Лук – 2 глави
- Яйца – 4-5 броя
- Фиде 100 гр
- Домати – 4 бр или доматено пюре 1 опаковка
- Черен пипер
- Сол
- Магданоз
- Олио
- Масло
- Бульон
Начин на приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се задушава в загрятата в тенджерата мазнина.
- Залива се с вода, добавя се бульон и подправки на вкус и след като заври, се добавят фидето и настърганите на ренде домати.
- Яйцата се разбиват в отделна купа с тел
- След като фидето се свари, в супата се добавят през ситна цедка разбитите яйца, така че те да станат на конци.
- Готовата супа се поръсва със сол, черен пипиер и магданоз.
Нека Ви е ДРЪНЧ!