Спаначено руло с пушена сьомга
Необходими продукти:
Замразен спанак 400 гр или пресен спанак 500 гр
Яйца – 4 бр, размер L
Крема сирене 1 пак.
Брашно 2 с.л.
Зехтин 2 с.л.
Чесън 2 скилидки
Сол, пипиер, копър – на вкус
За плънката:
Пушена сьомга 200 гр.
Сирене котидж 400 гр
Магданоз, копър на вкус
Пресен лук
Начин на приготвяне:
- Ако използвате пресен спанак, нарязва се на ситно и се поставя в силно нагорещена мазнина, докато омекне. Ако има нужда се отцежда излишната вода.
- Ако изпозвате замразен спанак се оставя да се размрази и след това се изстисква максимално.
- Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци в две отделни купи.
- Спанакът се смесва с мекото крема сирене, брашното, солта, пипера, жълтъците и копъра.
- Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към спаначената смес като се разбъркват внимателно с шпатула.
- Тестото се разпределя равномерно в предварително намазнена тава, постлана с хартия за печене.
- Пече се на предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор за 10 – 15 минути. След това блатът се изважда и се оставя да се охлади.
- Продуктите за плънката без сьомгата се пасират. Охладеният блат се намазва със сместа по дължина до 2/3 и отгоре се разпределя рибата.
- Навива се на стегнато руло.
- Оставя се в хладилник за поне 30 минути, увито в хартията от печенето.
- Нарязва се и се поднася с походящ сос.
Нека Ви е ДРЪНЧ!