Пиле с ориз
ястия с месо

Пиле с ориз

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Пилешки бутчета, 4 бр.
  • Ориз – 1 голяма ч.ч.
  • Морков – 1 бр.
  • Лук – 1 глава
  • Олио
  • Пилешки бульон, 3 ч.ч. или гореща вода 3 ч.ч. с 2 кубчета пилешки бульон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Магданоз

За мариноване на бутчетата:

  • Олио
  • Червен пипер, ако имате по-добре пушен
  • Черен пипер
  • Чили или някакъв лют сос
  • Соев сос – малко
  • Горчица
  • Лимон
  • Бяло вино
  • Лук

Мариноването на пилешкото е по желание. А за самата марина може много да импровизирате.

Начин на приготвяне:

  1. Продуктите за маринатата се блендират и пилешките бутчета се мариноват от предната вечер.
  2. В тиган се запържват нарязаните на ситно лук и настъргания морков. След това в тигана се добавя ориза и се запържва, докато стане прозрачен (“изцъклен”). Добавя се 1 ч.ч. горещ пилешки бульон, сол и пипер и се изчаква оризът да поеме бульона.
  3. В тава се поставят пилешките бутчета, сместа от тигана и се заливат с останалите 2 ч.ч. горещ пилешки бульон.
  4. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато оризът абсорбира бульона.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment