
Пиле с ориз
Необходими продукти:
- Пилешки бутчета, 4 бр.
- Ориз – 1 голяма ч.ч.
- Морков – 1 бр.
- Лук – 1 глава
- Олио
- Пилешки бульон, 3 ч.ч. или гореща вода 3 ч.ч. с 2 кубчета пилешки бульон
- Сол и черен пипер на вкус
- Магданоз
За мариноване на бутчетата:
- Олио
- Червен пипер, ако имате по-добре пушен
- Черен пипер
- Чили или някакъв лют сос
- Соев сос – малко
- Горчица
- Лимон
- Бяло вино
- Лук
Мариноването на пилешкото е по желание. А за самата марина може много да импровизирате.
Начин на приготвяне:
- Продуктите за маринатата се блендират и пилешките бутчета се мариноват от предната вечер.
- В тиган се запържват нарязаните на ситно лук и настъргания морков. След това в тигана се добавя ориза и се запържва, докато стане прозрачен (“изцъклен”). Добавя се 1 ч.ч. горещ пилешки бульон, сол и пипер и се изчаква оризът да поеме бульона.
- В тава се поставят пилешките бутчета, сместа от тигана и се заливат с останалите 2 ч.ч. горещ пилешки бульон.
- Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато оризът абсорбира бульона.
Нека Ви е ДРЪНЧ!