
Картофен огретен
Необходими продукти:
- Картофи 1 кг.
- Лук – 1 голяма глава
- Чесън – 1-2 скилидки
- Масло – 50 гр.
- Олио
- Сирене – 200 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Индийско орехче
- Яйца – 2 бр.
- Кисело мляко – 1 кофичка
Подготовка на продуктите:
- Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета като за мусака.

2. Слагат се в тенджера и се варят до готовност.
3. В малка касерола се поставят маслото, малко олио и се запържват нарязаните на ситно лук, и чесън.
Сглобяване на ястието:
- В тава или огнеупорен съд се изсипват картофите и се овкусяват с малко сол, черен пипер и индийско орехче.
- Към тях се добавя запържения лук и натрошеното сирене. Разбърква се и се заглажда.
3. От яйцата и киселото мляко се приготвя пухкава заливка:
4. Заливат се картофите и сме готови за фурната.

5. Пече се в предварително загрята фурна, на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути.
Нека Ви е ДРЪНЧ!