Топли предястия

Картофен огретен

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Картофи 1 кг.
  • Лук – 1 голяма глава
  • Чесън – 1-2 скилидки
  • Масло – 50 гр.
  • Олио
  • Сирене – 200 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Индийско орехче
  • Яйца – 2 бр.
  • Кисело мляко – 1 кофичка

Подготовка на продуктите:

  1. Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета като за мусака.

2. Слагат се в тенджера и се варят до готовност.

3. В малка касерола се поставят маслото, малко олио и се запържват нарязаните на ситно лук, и чесън.

Сглобяване на ястието:

  1. В тава или огнеупорен съд се изсипват картофите и се овкусяват с малко сол, черен пипер и индийско орехче.
  2. Към тях се добавя запържения лук и натрошеното сирене. Разбърква се и се заглажда.

3. От яйцата и киселото мляко се приготвя пухкава заливка:

4. Заливат се картофите и сме готови за фурната.

5. Пече се в предварително загрята фурна, на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment